Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Препарати за риби
JBL Punktol Ultra - Препарат срещу бели точки
Реф №: 1001300
Марка: JBL


JBL Punktol Ultra е лекарствено средство за аквариумни риби, което убива едноклетъчните кожни паразити. В сладководни аквариуми се срещат: Ichthyophthirius, Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella. В соленоводните аквариуми: Cryptocarion, Brooklynella, Uronema. Белите точки по кожата, перките и хрилете на рибите са характерен белвг на заболяването. Точките при сладководните рибки са по-малки и по-трудни за идентифициране. Някои форми на "Ихтио" са твърде упорити, но този препарат успява да се пребори с тях.

Синкаво-бялото кожно оцветяване по сладководните рибки е знак за инфекция от Costia (Ichthyobodo). Килимоподобното бяло покритие в областта на устата се поражда от камбано-подобните Heteropolaria colisarum.

Следните симптоми също са породени от паразити: учестено дишане, търкане на рибката по предмети в аквариума, раздърпани перки, необичайно слабо
хранене или липса на такова, слаби движения, апатия, лошо оцветяване и други.

Употреба:
  • За да подсилите действието на JBL Punktol Ultra при първото третиране, трябва да добавите 1/2 доза JBL Ektol Cristal.
  • По време на лечението не се препоръчва употребата на подобрители на водата, защото те могат да намалят ефикасността на лекарственото средство.
  • Ако скоро сте прилагали други лекарсва, ние Ви препоръчваме да извършите частична смяна на водата (50-75%) преди да добавите JBL Punktol Ultra, за да предотвратите натравянето на аквариумните риби.

Дозировка: Добавете 10 мл.
JBL Punktol Ultra на всеки 100 литра вода. Дозата трябва да бъде повторена на 3тия, 5тия и т.н. дни. Непосредствено преди да я повторите, е необходимо да извършите частична смяна на водата (между 30 до 50%). Повишаването на температурата в аквариума до 30° C също е полезно и води до по-добър резултат.

Предлага се в опаковки от:
  • 100мл.
  • 500мл.

 
2016, Всички права запазени.