Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Цихлиди (Cichlidae) > Африкански цихлиди
Haplochromis ahli (Синьо Ахли)


Научно наименование: Sciaenochromis ahli, Cyrtocara ahli, Haplochromis ahli, Haplochromis jacksoni
Общо наименование: Синьо Ахли, Електриково Синьо Ахли
Семейство: Cichlidae
Вид: Африкански Цихлиди, Езерото Малави
Максимален размер: 17.5 см
Продължителност на живота: 11години
Естествени местообитания: Източна Африка езерото Малави
Минимален Аквариум: 90 литра
Положение: Отдолу и в средната част на аквариума.
Възможно съжителство: Haplochromis цихлиди като Син Делфин, Borleyi и сомове Синодонтис и Хипостомус. Синьото Ахли е много агресивно и може да отстоява позициите си с Мбуните.
Описание: Сините Ахлита са африкански Haplochromis цихлиди с произход от езерото Малави. Мъжките се отличават с електрически синия си цвят. Женските и младежите са напълно сиви. Сините Aхлита ядат люспести храни на растителна основа и пелети за цихлиди. Не ги хранете с живи червеи, говеждо сърце или живи морски скариди, тъй като от тях рибите може да се подуят и да умрат. Сините Aхлита са много териториални, агресивни риби. Те се нуждаят от големи пространства за плуване, така че се препоръчва 300 литра аквариум. Може да се поставят скали и укрития от пещери, въпреки че те традиционно стоят настрана от скалите поради страха от мбуните, като Кобалтовосини Зебри, Червени Зебра, Сините Johanni. Препоръчва се сбор от повече от 10 хаплохромиса. Не е желателно събиране на повече от едно глеми мъжки Ахлита, освен ако няма подходящи укрития, където да могат да се крият един от друг. Един мъжки с две или три женски работи доста добре.

Температура 23°С - 27°С

pH 7.6 - 8.5

Твърдост 10° - 20°

Развъждане информация: Яйцата се оплождат навън след което женската ги прибира в устата си за период от около две седмици. Тази защита от страна на майката ги прави лесни за отглеждане в общия аквариум. Желателно е преместване на женската в отделен аквариум, точно преди тя освободи потомство си.
Полово различие: Мъжките са лесни за разпознаване от ранна възраст, тъй като мъжките стават ярко сини и женските остават сиви. Хранене: Замразени храни, храни на люспи и пелети на растителна основа, водни насекоми, ларви на насекоми и др. Темперамент: Много агресивни Общи Болести: Много са чувствителни към замърсена вода
 
2019, Всички права запазени.