Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Цихлиди (Cichlidae) > Африкански цихлиди
Cynotilapia afra (Афра)


Научно наименование: Cynotilapia afra, Paratilapia afra, Hemichromis
Общо наименование: Афра
Семейство: Cichlidae
Вид: Африкански цихлиди, езерото Малави
Максимален размер:10см
Продължителност на живота: 11години
Естествени местообитания: Източна Африка езерото Малави
Минимален аквариум: 55 литра
Положение в аквариума: Навсякъде
Съжитетелство: С други африкански цихлиди
Описание: Многото пещери и скривалища между скалите и корените са от съществено значение. Аквариумът трябва да бъде разделен на специфични територии, повече от един мъжки не трябва да се отглежда. Необходим е едър грунд или пясък, тъй като Африте копаят. Твърдата вода с високото рН са от съществено значение.

Температура 22 ° С - 28 ° С

pH 7.8 - 8.6

Твърдост
10° - 20°

Развъждане: Да се отглежда в съотношение една мъжка на три женски. Необходими са много пещери изработени от камък. Женската мъти оплоденият хайвер в устата си и се грижи за малките. Тя трябва да се премести в отделен аквариум, след като малките се излюпят.
Полово различие: Ярко сини с черни ленти на тялото. Мъжките са склонни да имат по-силно изразени цветове и по-ярка точка като яйце.
Хранене: всеядни - растителни и месни храни, като люспи и пелети, морски скариди, пресни зелени зеленчуци като спанак, тиквички, салатки, спанак и грах. Темперамент: Агресивни и доста териториални
Общи Болести: Подуване - може да бъде фатално, ако храните с храни богати на много протеини и мазнини.
 
2019, Всички права запазени.