Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Цихлиди (Cichlidae) > Африкански цихлиди
Labidochromis hongi (Хонги)


Научно наименование: Labidochromis hongi
Общо наименование: Хонги
Семейство: Cichlidae
Вид: Африкански цихлиди, езерото Малави
Максимален размер: 15см
Продължителност на живота: 10 години
Естествени местообитания: Източна Африка езерото Малави и зоните около о. Hongi.
Минимален аквариум: 29 литра
Положение в аквариума: Навсякъде
Съжителство: С други Африкански цихлиди

Описание: В настоящия момент този вид все още не е описан, затова е дадено името на неговото местонахождение "Hongi", който се приема от името си заради остров Хонги. Labidochromis Sp. "Hongi" естествено се намира на източния бряг на езерото Малави в зоната на Танзания.. Популациите намерени на Hongi около острова са най-привлекателни. Мъжките са наблюдавани като териториални. В хранителните си навици тези риба са тревопасни. Оцветяването им се различава в зависимост от настроението.
Температура 22 °С - 27 °С

pH 7.3 - 8.7

Твърдост 10° - 20°

Развъждане: Тези риби са лесни за размножаване. Мъжкият съблазнява женската в репродуктивни дупки или пещери, където многократно кръжи около женската, докато всичките яйца са оплодени. Поради тяхната агресия се препоръчва, да се съхраняват в трио (съотношение една мъжка с 2 женски). Майките носят хайвера в устата си. Потомството ще се излюпи между 18-28 дни средно. Минималната дължина препоръчвана  за аквариум за този вид е 120см, и се  дължи отчасти на агресивния и териториален характер на мъжките. Всъщност аквариум 180см дължина е за предпочитане.
Полово различие: Мъжките са по- големи и по-пъстри
Хранене: Растителноядни - храна за Малавийски цихлиди на люспи или гранули, също с пресни зелени зеленчуци като грах, спанак, маруля или тиквички
Темперамент: Териториални, особено по време на размножаване.

Общи Болести: Малавийско „подуване” може да възникне, ако храните този вид с храни с високо съдържание на протеини и мазнини.

 
2019, Всички права запазени.