Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Цихлиди (Cichlidae) > Африкански цихлиди
Nimbochromis livingstonii (Ливингстони)


Научно наименование: Nimbochromis livingstonii, Cyrtocara livingstonii, Haplochromis livingstonii, Hemichromis livingstonii

Общо наименование: Ливингстони
Семейство: Cichlidae

Вид: Африкански цихлиди, Езерото Малави
Максимален размер: 30см
Продължителност на живота: 12 години
Естествени местообитания: Източна  Африка, езеро Малави
Минимален аквариум: 55 литра
Положение: Навсякъде в аквариума
Съжителство: С други силни haplochgromis видове с подобни размери.
Описание: Ливингстоните са много подобни на своя братовчед Венустус по много начини. И двете са големи, активни хищници, необходимо им е много място да се движат. Ливингстоните имат свой уникален метод за лов на малки рибки. Те ловуват малки мбуни и други цихлидки в плитките области на езерото. Когато се установят в  зоната в  която искат да ловуват, те ще полегнат изцяло на една страна, като се представят за мъртви, и търпеливо чакат малките риби да дойде в обхвата им. Тогава, когато са готови, те скачат на разстояние от пясъка и поглъщат своята плячка. Този уникален метод на лов е спечелил на тези риби името Kaligono от хората, живеещи около езерото, което означава "спален вагон."
Температура 23°С - 28°С

pH 7.4 - 8.6

Твърдост 10° - 20°

Развъждане: Използвайте голям аквариум за разплод с един мъжки и три или четири женски. Използвайте вода със следните свойства: рН от 8.0-8.5, твърдост на водата 12-18 GH, и при температура 27-28 ° С. До 100 яйца снасят женските за период от 21-24 дни. Младите могат да бъдат захранени на артемия и стрита суха храна.
Полово различие: Мъжките обикновено са по-колоритни, краищата на перките им са  често в червен цвят. Също така имат ярки петна с формата на яйце на аналния плавник.
Хранене: всеядни - с люспи и гранули, предназначени за африкански цихлиди, с живи храни като ларви на насекоми, водни насекоми, риби, земни червеи, тубифекс червеи, ракообразни, зелени зеленчуци като маруля, спанак, грах или тиквички.
Темперамент: Агресивни - особено по време на хвърляне на хайвера
Общи Болести: Няма специфични за вида

 
2020, Всички права запазени.