Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Цихлиди (Cichlidae) > Африкански цихлиди
Tropheus duboisi (Дюбоиси)


Научно наименование: Tropheus duboisi
Общо наименование: Дюбоиси
Семейство: Cichlid
Вид: Африкански цихлиди, езерото Танганика
Максимален размер: 12см
Продължителност на живота: 12 години
Естествени местообитания: Африка езеро Танганика
Минимален аквариум: 75 литра
Положение в аквариума: Навсякъде
Съжителство: Най-добре да се отглеждат със други цихлиди от езерото Танганика.
Описание: Цихлидите Дюбоаси въпреки заядливото си поведение, са любими на много любители акваристи. Като малки са с черно тяло украсено с десетки бели петна, които напълно покриват хълбоците. При съзряване, те губят тези петна,  главата им се оцветява в синьо и получават вертикални жълти ленти (или бели, ако са от Бурунди). Maswa са може би най-популярните в акваристиката, тъй като тяхната жълта лента е особено широка.
Температура 22 °С - 27 °С

pH 7.5 – 9

Твърдост 10° - 20°

Развъждане: Мъжките са много териториални и агресивни по време на хвърлянето на хайвера. Те изглеждат че не се отегчават от тази игра - мъжките искат да хвърлят хайвер женските всяка минута от деня. Тази риба не трябва да се съхранява в 01:01 съотношение. Една мъжка с до три или четири женски е идеално съотношение, но имайте предвид, че "Единственият правилен начин да отглеждате правилно този вид  е в група от десет или повече рибки”. 
Полово различие: Мъжките имат по-вдигната част на носа докато женските имат по-голям наклон и заоблени носове. Също така мъжките израстват по-бързо и показват своите възрастни цветове по-рано. Оцветяване на мъжките се засилва по време на ухажване, тъй като така те искат да впечатлят  женските.
Хранене: Люспеста храна базирана на Спирулина, добавяне на пресни зелени зеленчуци като марули и спанак.
Темперамент: Силно агресивни и териториални.
Общи Болести: Този вид е изключително податлив към  „подуване”.

 
2020, Всички права запазени.