Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Атерини (Rainbowfish)
Pseudomugil furcatus (Псевдомугил фуркатус)


Научно наименование: Pseudomugil furcatus
Общо наименование: Псевдомугил фуркатус
Семейство: Pseudomugilidae
Вид: Атерини
Максимален размер: 5-6 см
Естествени местообитания: Папуа Нова Гвинея. Срещат се предимно в малки, бистри и сравнително бързо течащи садководни потоци с обилна растителност.
Минимален аквариум: 40 литра
Положение: По-горните нива в аквариума
Съжителство: С мирни тропически рибки. Мъжките могат да бъдат понякога агресивни към женските, но само ако се държат по двойки,   всичко ще е нормално когато женските са поне няколко .
Описание: Много колоритна рибка и е едно чудесно допълнение във всеки общ аквариум. Формата на тялото е леко издължено, израстват до размери от 5 до 6 см. Двата гръбни плавника са разделени от малка цепнатина, като първият е много по-малък от втория.

Температура 23°С - 28 °С

pH
7 - 8

Твърдост 8° - 19°

Развъждане: Не е трудно да се размножават. Pseudomugil furcatus снасят хайвера си често по грунда на аквариума или по листата на ниски растения.Излюпването става от 7 до 14 дни. За да запазите хайвера през това време е добре да го отделите в по малък съд със същите параметри на водата.Редовни малки смени на вода са от съществено значение. Малките растат много бързо.
Полово различие: Мъжките екземпляри се отличават от женските по по-ярките си цветове и по-дългата и по-издължена гръбна перка.
Хранене: Всеядна, ще хапва повечето храни за рибки с подходящ размер която им дадете.

 
2020, Всички права запазени.