Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Лабиринтови
Trichogaster leeri (Трихогастер леери)


 Научно наименование: Trichogaster leeri, Trichopodus leerii (Bleeker; 1852)
Общо наименование: Перлен трихогастер, Трихогастер леери
Семейство: Osphronemidae
Род: Лабиринтови риби 
Максимален размер: 12-13 см 
Продължителност на живота: 5-6 години 
Естествени местообитания: Югоизточна Азия, близо до брега в райони с растителност или под плаващи растения в бавно движещи се води.
Минимален аквариум: 50 литра
Положение: Навсякъде 
Поведение: Красива и сравнително миролюбива риба, Мъжките могат да тормозят женските по време на размножителния период. Ако това се случи, отделете двойката в добре залесен размоножителен аквариум, защото мъжкият може да нарани и понякога дори да убие женската. Мъжките са териториални един към друг.
Описание: Това е приятна риба, лесна за отглеждане от начинаещи. Водата трябва да се подменя редовно, за да се поддържат в добро здравословно състояние. Почти цялото тяло на Trichogaster leeri е осеяно със светло кафяви петна , гърлото и гърдите на мъжките са ярко червени, аналната и опашната перки са украсени с черна ивица. Отстрани по тялото от очите до опашната перка минава черна прекъсната ивица. 
 
Температура 25-26 ° C
 
pH 6,5-7,5
 
Твърдост 4 - 18 °
 
Развъждане: Обикновено се отделят1 мъжки с 2 женски.При размножаване, трябва да намалите нивото на водата на аквариума и бавно да повишавате температурата до 28-29 градуса. Плаващите растения ще помогнат на Trichogaster leeri да намерят място, където да снесат хайвера си. Хайвера се поставя в гнезда от балончета, които изграждат трихогастерите на повърхността на водата в ъгъл на аквариума или между плаващи растения. Таткото пази хайвера до неговото излюпване След като малките започнат да плуват, родителите трябва да се преместят. Захранват се с новоизлюпена артемия.
Полови различия: Женските са с по-бледи цветове, а гърлото и гърдите на мъжките са ярко червени оттенък.
Хранене: Всеядни,жив тубифекс, насекоми, ларви на насекоми, ракообразни, люспи, пелети, нарязан спанак и маруля. Тези рибки са бавни и може да останат гладни ако ги гледате с по-пъргави от тях.
Общи Болести: Няма специфични за вида.
 
2019, Всички права запазени.