Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Цихлиди (Cichlidae) > Американски Цихлиди
Astronotus ocellatus (Астронотус албинос)


 Научно наименование: Astronotus ocellatus, Acara ocellatus, Cychla rubroocellata, Hydrogonus ocellatus, Lobotes ocellatus

Общо наименование: Астронотус, Оскар. 

Семейство: Cichlidae 

Род: ЮжноАмерикански цихлиди

Максимален размер: 35см 

Продължителност на живота: 13 години

Ест. местообитания: басейна на река Амазонка 

Минимален аквариум: 100 литрa

Описание: Астронотусите са всеядни цихлиди от Южна Америка. Те се считат за един от най-интелигентните тропически видове риба, които също така са наясно и с външния свят на аквариума. Могат да разпознаят своите собственици от цяла стая пълна с хора. Често се молят за храна. Астронотуса расте много бързо и достига до 35см в рамките на няколко години. Не е необичайно един Астронотус да увеличи размера си от 2.5см до 23см за една година! Поради размера на тези риби, техният разхвърлян начин на живот и хранителни навици, на един Астронотус трябва да има минимум 200 литра аквариум! Чифт Астронотуси могат да бъдат настанени в 300 литров аквариум. Температура 22 ° С - 28 ° С pH 6 – 8 Твърдост 5° - 20°.

Развъждане: Астронотусите достигат полова зрялост на 10см. Оформят се като двойки, които остават такива за през целия си живот. Температура на водата при размножаване е около 28 ° С . Полови различия: Астронотусите са много трудни за размножаване. Единственият надежден начин е да изчакате, докато те хвърлят хайвера си. Изкуственото осеменяване на хайвера е много травмиращо за рибите и не е желателно да се опитва с любимците ви.

Диета: храна на люспи, гранулирани храни, живи храни, хирономус, земни червеи, зеленчуци като зелена салата, краставици и тиквички. Повечето експерти са съгласни, че Астронотусите не трябва да се хранят с риба. Те не са особено хранителни и носят огромен риск от предаване на болести. 

Темперамент:
 Астронотусите ще изядат всичко, което премине край устата им. Въпреки че Астронотусите не са толкова агресивни, и те както и някои други цихлиди се борят много помежду си при ритуали на чифтосване за да могат да бъдат определени правата на доминиращ екземпляр! 

Общи Болести: Астронотусите са предразположени към заболяването (дупка в главата). Две от най-известните възможните причини са лошото качество на водата и неправилното хранене.
 
2018, Всички права запазени.