Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Дънни рибки
Corydoras panda (Коридорас панда)


Научно наименование: Corydoras panda
Популярно име: Коридорас панда
Семейство: Калихтиди (Callichthyidae)
Вид: Коридорас
Максимален размер: 5-6 см
Продължителност на живота: 5-10 години
Естествени местообитания: Южна Америка,потоци и реки
Минимален аквариум: 30 литра
Положение: Главно по дъното на аквариума
Съжителство: С други миролюбиви риби
Описание: Името на този вид коридорас произлиза от подобните цветови вариаци с известната мечка панда, бяло и черно. Основния цвят на тялото е бяло и има две черни петна, една около очите, от която Panda сом получава името си, а другата в основата на опашката. Плавниците могат да имат от бронзов до леко червеникъв отенък, като горния плавник при по-възрастните екземпляри е в черен цвят. Коридорас панда са активни сомове и през светлата част на денонощието. Този вид коридораси обичат по-чисти води и често не търпят много замърсени аквариуми.
 
 
Температура 22-28 ° C
 
pH  5,8-7,8
 
Твърдост 2° – 15°
 
Развъждане: Размножаването в плен не е лесно, но е възможно. През размножителния период рибките се хранят с жива или замразена храна. Препоръчва се с една женска да се движат 3-4 мъжки. Хвърлянето на хайвера се предизивиква от смяна на  голяма част от  водата, понякога до половината от обема на водата. Женските полагат от 10 до около 25 яйца в основата на някои ниско стеблени растения, подходящ за целта е яванският мъх. Яйцата се излюпват за около 4 дни при температура 23 С. Малките са съвсем нежни и през първите 21 дни от живота им смяната на водата трябва да се извършва изключително внимателно. Особено важно за успешното развъждане на тези рибки е и водата и субстратът да бъдат чисти. Малките придобиват окраската на възрастните след около 3 месеца, като порастват по-бързо ако им бъде осигурена жива храна. 
Полово различие : Женските са малко по-едри от мъжките екземпляри
Хранене: За да се поддържат в добра кондиция е нужно да ги храните с високо качествена храна за предпочитане на гранули които потъват, живи или замразени храни, хирономус.
Темперамент: Мирна рибка, предпочита да се движи на групи. 
 
 
2020, Всички права запазени.