Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Живородки
Poecilia reticulata (Червенa гупа)


Научно наименование: Poecilia reticulata
Общо наименование: Червена гупа
Семейство: Poeciliidae
Вид: Живородки
Максимален размер: 4-6 см
Естествени место обитания: Изкуствено селектирана
Продължителност на живота: Гупи обикновено живеят 2, максимум 3 години.
Минимален аквариум: 50 литра
Положение: Средно ниво в аквариума
Съжителство: С миролюбиви риби
Описание: Може би най-популярната тропическа рибка изкуствено селектирана по целия свят във всевъзможни цветове,не изисква големи аквариуми и не е особено претенциозна по отношение стойностите на водата, но е желателно да се опреснява по-малко водата всяка седмица. Подходящи са за смесени мирни аквариуми, богати на растителност, не обичат силно течение.
 
Температура 20 °С - 28 °С
 
pH 7.0 - 8.5
 
Твърдост 5° - 30°
 
Развъждане: Трябва ви само аквариум и двойка гупи, ако искате малките да оцеляват добре е да имате плаващи растения.Продължителността на бременността при гупите зависи от температурата на водата и обикновено е между 22 и 25 дни. Едно оплождане на женската е достатъчно за 3 - 4 раждания.
Полово различие: Мъжките са добре оцветени, имат големи перки, женските са по-големи. Мъжките екземпляри имат гоноподиум, което представлява анална перка, модифицирана в мъжки полов орган при някои видове живораждащи рибки от семействата Anablepidae и Poeciliidae
Хранене: Гупитата се хранят с почти всички видове храни за рибки които можете да намерите по магазините. Въпреки, че изглеждат постоянно гладни избягвайте да ги храните повече от 1-2 пъти на ден, тъй като те могат да умрат от прехранване!
Темперамент: Мирни рибки
 
 
2020, Всички права запазени.