Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Кили рибки
Fundulopanchax gardneri (Афиосемион гарднери)
Марка: Sunbeam Аquarium Pte Ltd


Научно наименование: Fundulopanchax gardneri
Общо наименование: Афиосемион гарднери
Семейство: Aplocheilidae
Вид: Килита
Максимален размер: 5-6 см
Продължителност на живота: 3 години
Естествени местообитания: Африка - Камерун и Нигерия. Афиосемион гарднери обитават поточета, блата, реки и басейни във влажен, гори, савана и планински райони с тропически гори.
Минимален аквариум: 40л
Положение: В горна част на аквариума
Съжителство: Подходяща е за общ аквариум в който няма много малки рибки. Мъжките екземпляри са агресивни понякога по междеу си, но в малко по-голям аквариум с достатъчно растителност и укрития могат да се гледат повече от един самец.
Хранене: Хапват повечето видове сухи храни за рибки, но е добре да разнообразявате 2-3 пъти в седмицата с замразена артемия, дафния или комарена ларва.
 
Температура 22 °С - 28 °С
 
pH 6 - 7,8
 
Твърдост 2°-10°
 
Развъждане: Развъждането им е сравнително лесно, спрямо другите риби от  от тази група. Обикновено се пускат в развъден аквриум един мъжки с две-три женски, необходимо е да има повече плаващи растения където Fundulopanchax gardneri ще положат хайвера си. Яйцата не е необходимо да се изкарват на сушата както при повечето кили рибки. Във водата хайвера трябва да е отделен в родилка с подходяща аерация тъй като родителите са склонни да го хапнат. Малките се излюпват между 14-20 дни  в зависимост от температурата. Бебетата се захранват с ново излюпена артемия или микрочервеи.
Полово различие: Мъжките екземпляри са по-едри от женските,по-цветни и с по-големи перки.
Темперамент: Мирни рибки
 
2020, Всички права запазени.