Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Лабиринтови
Trichogaster microlepis (Лунен трихогастер)
Марка: Sunbeam Аquarium Pte Ltd


Trichogaster microlepis
Общо наименование:
Лунен трихогастер
Семейство:
Belontiidae
Род:
Лабиринтови риби
Максимален размер:
15см
Продължителност на живота:
10 години
Естествени местообитания:
езера и блата в Камбоджа и Тайланд
Минимален аквариум: 30 литра
Положение: Навсякъде
Поведение:
Приятна и миролюбива риба.
Описание:
Общото име описва тази мирна лабиринтова риба доста добре, тъй като цвета и много прилича на цвета на луната. Лунният трихогастер се различава от другите видове трихогастери по вдлъбнатите наклони на главата му. Произхождащ от бавно движещи се води в Тайланд и Централна Камбоджа, лунният трихогастер харесва силно засадени аквариуми с мека, кисела вода. Растителност като Java папрат и Vallisneria са отличен избор. Този вид е подходящ за сборни аквариуми, понякога дори при идеални условия това е една риба, която обикновено е доста плаха. Както всички лабиринтови риби, Trichogaster microlepis има специален орган, който позволява да дишат директно въздух. Възможността да дишат въздух им позволява да оцеляват в много кризисни ситуации с малко кислород. В действителност, ако останат влажни, те могат действително да оцелеят в продължение на няколко часа. Това е приятна риба, лесна за отглеждане от начинаещи. Водата трябва да се подменя редовно, за да се поддържат в добро здравословно състояние.

Температура
24°С 28°С

pH 6 – 7

Твърдост 1° – 20°

Развъждане:
При размножаване, можете да намалите нивото на водата на аквариума и бавно да повишавате температурата до 28-29 градуса. Плаващите растения ще помогнат на трихогастерите да намерят място, където да снесат хайвера си. Хайвера се поставя в гнезда от балончета, които изграждат трихогастерите на повърхността на водата в ъгълъ на аквариума или в растенията.
Полови различия: Женските са в сребрист цвят а мъжките имат повече от син оттенък. В таза перките на мъжкия са по-червени или оранжеви, докато при женските тазовата перка е по-жълта.
Хранене:
месоядни – с люспести или гранулирани храни.
Темперамент:
По принцип мирни риби, които обикновено са малко капризни.
Общи Болести:
Няма специфични за вида.
 
2018, Всички права запазени.