Loading


Вие сте в: Начало > Продукти > Рибки > Продажба на рибки online > Сладководни риби > Лабиринтови
Trichogaster trichopterus (Син трихогастер)
Марка: Sunbeam Аquarium Pte Ltd


Научно наименование: Trichogaster trichopterus
Общо наименование:
Син трихогастер, Три точков трихогастер, Козби трихогастер
Семейство: Belontiidae
Род:
Лабиринтови риби
Максимален размер:
12см
Продължителност на живота:
6 години
Естествени местообитания:
Езера в Малайзия, Тайланд, Бирма и Виетнам
Минимален аквариум:
20 литра
Положенив в аквариума:
Средната до горната част на аквариума
Съжителство: С миролюбиви или други средно агресивни риби с подобни изисквания към параметрите на водата
Описание:
синия трихогастер е стабилна риба, която трябва да се отглежда с други мирни и леко агресивни риби. Когато се отглежда с активни, агресивни риби трихогастера често ще отстъпва в ъгъла или ще се скрие. Желателно е само един мъжки в аквариума, тъй като те са склонни да се борят един с друг. Трихогастерите трябва да се настаняват в по-големи аквариуми (т.е. 30 литра или повече), които са гъсто засадени с живи растения, като например Хигрофила и Лимнофила от страничните и задните части на аквариума, както и плаващи растения като Ричия. Изкуствените растения също са допустими. Поставете много скривалища за женскити под формата на скали и Driftwood и оставете в центъра свободно място за техните лудории. Тези риби умеят да скачат нависоко, затова плътно затваряйте капака на аквариума. Сините трихогастери приемат широк спектър от храни, включително малките живи храни, като например bloodworms, Tubifex червеи, земни червеи, стъклени червеи-коретра, морски скариди и лиофилизирани храни. Допълнително хранете с растителни вещества под формата на Spirulina или леко сварени зеленчуци, като маруля, тиквички или грах.

Температура 23 ° С – 28 ° С

pH 6 – 8.4

Твърдост
5° – 35°

Развъждане:
Пола се определя според формата на гръбната перка, която е по-дълга при мъжките, в сравнение със късите заоблени гръбни перки на женските. Женските, които са готови за размножаване показват ясно изразен оток в областта на гърдите, а мъжките имат много по-тънка обиколка. И двата пола показват много по-дълбоко син цвят по време на размножителният период.
Полово различие:
Мъжките имат по-дълги гръбни перки.
Хранене:
Това са изключително лесни риби за хранене, тъй като те приемат на практика всички храни, от люспести до лиофилизирани и живи храни. Трихогастерите консумират лакомо Хидри и са отлично средство за премахването на този вредител от домашния аквариум.
Темперамент:
Леко агресивни
Общи Болести:
Няма специфични за вида
 
2018, Всички права запазени.